To bo hitro postala vaša najljubša omaka / dodatek za vse poletje, ki ga boste uporabljali ob vsakem kosu vašega pečenega in dimljenega mesa. Top nasvet: dobro se ujema tudi s pečeno zelenjavo!
Težavnost: 2/5
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 45 min
Za št. oseb: 2-4
SESTAVINE
1 skodelica korijandra – grobo narezanega
½ skodelice peteršilja – grobo narezanega
1/3 skodelice rdeče čebule – grobo narezane
4 stroki česna – olupljeni
2 mladi čebuli – grobo narezani
3 žlice sušenega origana
1 žlica sušenega timijana
3 žlice rdečega vinskega kisa
½ žličke soli
½ žličke popra
½ žličke čilija v kosmičih
1 žlička sušenega sumaka
3 žlice limoninega soka
Približno 1/3 skodelice kakovostnega oljčnega olja
PRIPRAVA
1. Vzemite vse sestavine razen oljčnega olja in jih položite v multipraktik. Nekajkrat kratko zmeljite sestavine, da jih grobo nasekljate in povežete. Nato na nizki hitrosti vklopite multipraktik in počasi dodajajte oljčno olje, dokler se vse ne vmeša. Nato izklopite multipraktik.
2. Prelijte v skledo in pustite stati nekaj časa, da se okusi prepojijo med seboj.